Find vej: Forside » Artikler

Velkommen til vores store artikel database. Vi opdatere løbende med nye artikler & nyheder med alt om murer branchen. Det vil snart blive muligt for vores kunder og brugere som har relevant indhold, at uploade nyheder & artikler til vores database.

Almene boliger ombygget uden genhusning

Det var efter grundig planlægning og med stor omhu, at Daurehøj Erhvervsbyg A/S gik i gang med renoveringen af 119 lejeboliger i Munkesøparken i Kalundborg. Det var nemlig et krav fra boligselskabet, at beboerne ikke skulle genhuses. Dette på trods af at deres køkkener skulle udskiftes med alt, hvad det indebærer af nye installationer til el, vand og afløb. Derudover skulle der etableres balanceret ventilation i alle boligerne.Udvendigt har de seks blokke fra 70’erne fået et facadeløft med lukning af altangange på den ene side og udskiftning af altaner på den anden side. På altansiden skulle de gamle facadepartier fjernes nænsomt, dels fordi de indeholdt asbest, dels fordi beboernes vægge skulle forblive intakte, så de nye altaner kunne monteres her. Arbejdet er udført i perioden fra sommeren 2015 til foråret 2016, og totalentrepriserne på henholdsvis køkkener og..

Præmie til tre byggeprojekter

Tønder Kommune har uddelt bygningspræmier for at påskønne og synliggøre den gode indsats for bygningskulturenEjerne af tre bygninger i Tønder Kommune er blevet belønnet med Tønder Kommunes bygningspræmie, fordi deres byggeprojekter er med til at sikre og styrke vores fælles bygningskultur. Præmierne i de tre forskellige kategorier gik denne gang til VUC Syds nybyggeri i Tønder, FysioDanmarks klinik i Tønder og Toosbuys Torv i Bredebro ved ECCO. Præmierne blev uddelt torsdag af formanden for kommunens Teknik- og Miljøudvalg, Bo Jessen, der sammen med sine udvalgskolleger var på besøg de tre forskellige steder i kommunen. Uddelingen af kommunens bygningspræmie er en årligt tilbagevendende begivenhed, og Bo Jessen lagde ikke skjul på, at han igen i år har set frem til at komme rundt med præmierne. - Jeg oplever, at modtagerne bliver glade for præmierne. Vi kommer godt nok ikke rundt..

Netværksmøde i Hillerød bød på ny viden og spændende samarbejdsmuligheder

Netværket SYD og C4 Foreningen afholdt i fællesskab et flot og velorganiseret netværksmøde onsdag d. 1. juni 2016 i C4´s Videnscenter i Hillerød. Dagens oplægsholdere var bygherrer, rådgivere og entreprenører fra blandt andet Hillerød kommune og Hillerød Forsyning, der kom forbi og præsenterede nogle af de mange aktuelle og kommende bygge- og renoveringsprojekter, der finder sted i Nordsjælland.Netværksmødet blev traditionen tro åbnet af direktør i Netværket SYD, Mickey Lund, der sammen med direktør i C4 Foreningen, Erik Helmer Pedersen, bød de knap halvt hundrede fremmødte medlemmer velkommen. Erik Helmer Pedersen kom samtidig med den gode nyhed, at det ikke er sidste gang, at Netværket SYD og C4 Foreningen finder sammen om at lave et fælles netværksmøde. - Der sker rigtig meget i Nordsjælland. Derfor er det naturligt, at C4 Foreningen og Netværket Syd prøver hinanden af..

Samlet forskningsforslag fra byggeriet

Byggeerhvervet har via innovationsnetværket InnoByg udarbejdet fem forslag til forskningsområder, der bør indgå i Forskningsministeriets FORSK 2025 katalogDanmarks nationale formue er for mere end 80 procents vedkommende bundet i bygninger og anlæg. Der er derfor god grund til at interessere sig for byggeri og infrastruktur som forskningsobjekt, da der er potentiale for markante effekter både for samfundet og for branchen. Det forklarer Michael H. Nielsen, der er direktør i Dansk Byggeri og formand for styregruppen i InnoByg. Han fortæller videre: - Byggeri og infrastruktur skaber de fysiske rammer, som alle danskere bruger hver eneste dag. Det drejer sig om bygninger, veje og broer. Alt det som gør, at danskerne har tag over hovedet, vand i hanen og el i stikkontakten, at de kan tage bilen eller toget på job - eller komme ud i det fri. Men også at erhvervslivet har ordentlige rammer,..

Undgå nabostrid: 5 tips om hegn i skel

Der er forår i luften, og hus og have trænger måske til et grundigt tjek. Skal du også have nyt hegn, eller skal hækken studses, så træd varsomt over for din nabo. Her får du hegnslovens vigtigste regler fra advokat Rune Strøm Danvold fra Advodan.1. Hvor går skellet?Inden du går i gang med at plante ny hæk eller sætte nyt plankeværk op, bør du have helt styr på, hvor skellet går mellem din og naboens grund. Skellets placering har fx betydning for, hvor du må placere en ny hæk. Hvis du og din nabo er i tvivl om, hvor skellet går, kan I forsøge at finde de gamle skelpæle mellem jeres grunde. I kan også kontakte en landinspektør. Hvis I efterfølgende er uenige om skellets placering, skal en såkaldt skelforretning afgøre sagen. I de fleste tilfælde dækker din forsikring omkostningerne til skelforretningen, herunder fx til advokathjælp og landinspektøren. 2. Hæk eller hegn?Vær..

Transparent byggeri gavner psykiatrien

En hel ny indstilling til arkitekturen i de senere år har haft en stor gavnlig effekt på resultaterne inden for psykiatrien. Et af de fornemmeste eksempler er Psykiatrisk Afdeling Esbjerg, som stod færdig i august 2015. Første del, som bestod i total renovering af de gamle hospitalsbygninger, stod dog færdig allerede i sommeren 2014. Såvel i det renoverede klassiske murstensbyggeri som i de nye tilbygninger er indvendige glaspartier det gennemgående træk.Der er langt fra fortidens lange hospitalsgange med små cellelignende stuer, så man kan med rette tale om et paradigmeskifte inden for psykiatrien. Nu kan man overskue store fællesområder på grund af glasvæggene. Efter det første års brug stod det allerede klart, at de nye omgivelser understøtter patienternes tryghed og motiverer dem til kontakt til omverdenen. Region Syddanmark har konstateret, at antallet af bæltefikseringer i 2015..

Vojens-villa slår igen dørene op efter stort rykind

I september afholdte Scanwo et åbent hus-arrangement i Neder Jerstal med fokus på fordelene ved et træhus. Interesseren var stor, og derfor gentager træhusleverandøren succesen 15. november.Scanwo, der har specialiseret sig i at levere træhuse til privatpersoner, havde så mange besøgende til et nyligt åbent hus-arrangement i Neder Jerstal, at firmaet nu har valgt at slå dørene op igen søndag den 15. november. – Vi havde mange besøgende til det første arrangement, og det skyldtes blandt andet den familievenlige planløsning på 139 kvadratmeter, hvor den gennemtænkte arealudnyttelse giver plads at boltre sig på, forklarer salgschef Anders Hankelbjerg fra Scanwo. – Samtidig er det ene værelse med hems ideel for de mindste i familien, mens stuen med loft til kip sammen med køkken-alrummet på 41 kvadratmeter giver god plads til dagligdagen, fortsætter han.Ventilationsanlæg giver færre..

Montér din egen skorsten med nyt byggeklodsprincip

En manglende skorsten kan ofte være en uoverskuelig hindring, hvis man drømmer om en brændeovn i hjemmet. Men nu behøver du ikke længere være professionel håndværker for at opføre din egen skorsten. Med det nye byggeklodsprincip fra Schiedel kan du hurtigt og billigt montere en sikker og flot skorsten. Det er faktisk som at stable byggeklodser oven på hinanden.Nemt og overskueligt at samle selvMed en saml-selv skorsten fra Schiedel kan du selv bestemme, hvor skorstenen skal placeres, og hvor høj den skal være. Schiedel forhandler både løsninger til skorstene placeret indendørs med en maksimal frihøjde på 2 meter over taget og til udendørs, fritstående skorstene med en frihøjde over taggennemføringen på mere end 2 meter. Begge skorstene er CE-mærkede, tåler høj temperatur og har en 0-afstand til brændbart materiale. De komplette skorstene er typisk billigere end stålskorstene, og..

Them-villa slår igen dørene op efter stort rykind

I oktober afholdte Scanwo et åbent hus-arrangement på Them Skovvej 9 med fokus på fordelene ved et træhus. Interesseren var stor, og derfor gentager træhusleverandøren succesen 1. november.Scanwo, der har specialiseret sig i at levere træhuse til privatpersoner, havde så mange besøgende til et nyligt åbent hus-arrangement på Them Skovvej 9, at firmaet nu har valgt at slå dørene op igen søndag den 1. november. – Vi havde mange besøgende til det første arrangement, og det skyldtes blandt andet den familievenlige planløsning på 166 kvadratmeter, hvor den gennemtænkte arealudnyttelse giver god plads at boltre sig på, forklarer salgschef Anders Hankelbjerg fra Scanwo. – Til arrangementet er der ligesom sidst mulighed for at møde en konsulent fra en af vores leverandører. Sidste gang var det Genvex og Invita, der gjorde interesserede klogere på ventilationsanlæg..

Stående byggepanel skal sikre kvalitet

Dansk Byggeri er gået i spidsen for etablering af et såkaldt Stående Byggepanel, der skal være med til at sikre, at vi fremover undgår ulødige byggematerialer. Initiativet kommer på baggrund af den aktuelle sag om de fugtsugende MgO-pladerDen ulykkelige sag om anvendelse af MgO-plader som vindspærrer aktualiserer behovet for et permanent forum, der kan forholde sig til nye byggematerialer, nye konstruktioner samt nye måder at anvende byggematerialer på. Det mener direktør Michael H. Nielsen, Dansk Byggeri, som fremlagde forslaget på et møde i Trafik- og Byggestyrelsen, hvor erfaringer i forbindelse med den aktuelle sag om MgO-plader har været drøftet. - MgO-sagen har vist, at der er behov for, at vi systematisk forholder os til introduktion af nye byggematerialer og anvendelse af byggematerialer i nye sammenhænge. Det kalder på handling, når en hel branche formår at anvende op mod én..

KKS Woodfiber indstillet til Det Bæredygtige Element

KKS™Woodfiber, der er i certificeringsproces til Cradle to Cradle, går målrettet efter at sætte en ny dagsorden på markedet for isoleringsmaterialer. Ambitionerne er høje, og indstillingen til Det Bæredygtige Element 2015, er et skridt i den rigtige retning.Træfiberisolering udfordrer de gængse isoleringsprodukterKKS™Woodfiber går direkte efter prisen Det Bæredygtige Element 2015, som afholdes den 27. oktober i samarbejde med Building Green og InnoByg. Siden lanceringen af KKS™Woodfiber i Danmark, har man ønsket at sætte et bæredygtigt fodaftryk i isoleringsbranchen. Målet er klart: KKS™Woodfiber vil være det foretrukne grønne isoleringsprodukt i Danmark: ”Vi er beærede over at være med i løbet om Det Bæredygtige Element. Vi ved fra sidste år, at de indstillede kandidater er ildsjæle, som alle sammen biddrager til at fremme bæredygtigheden i byggeriet.KKS™Woodfiber opfylder alle de..

Hus ved Ringe slår igen dørene op efter stort rykind

I september afholdte Scanwo et åbent hus-arrangement i Herringe ved Ringe med fokus på fordelene ved et træhus. Interesseren var stor, og derfor gentager træhusleverandøren succesen 11. oktober.Scanwo, der har specialiseret sig i at levere træhuse til privatpersoner, havde så mange besøgende til et nyligt åbent hus-arrangement i Herringe, at firmaet nu har valgt at slå dørene op igen søndag den 11. oktober. – Vi havde mange besøgende til det første arrangement, og det skyldtes blandt andet den familievenlige plantegning på 156 m2, hvor den gennemsnitlige familie har rigeligt med plads at boltre sig på. Samtidig sikrer jordvarmeanlægget en stabil og billig opvarmning af huset, forklarer Erik Berg, der er salgschef hos Scanwo. I huset er der blandt andet et 34 m2 stort køkken-alrum og to badeværelser, mens der er en overdækket terrasse på 12 m2 mod..

Ny facadeisolering vækker opsigt

Rambøll har i samarbejde med KKS Isolering netop leveret en ny facadeisolering til to boligblokke i Vejle. Kun få projekter i Danmark har til dags dato benyttet sig af denne løsning, der får et helt almindeligt murstensbyggeri til at fremstå intakt. Den nye teglfacade giver nemlig mulighed for at bibeholde bygningens autentiske udseende og kvaliteter.Succesfuld isolering med minimal vedligehold Det kan være en udfordring at energirenovere ældre murstensejendomme, uden at bygningen mister den patina og variation, som de gamle mursten har. Det har Rambøll løst med en ny isoleringsmetode, der endnu ikke er udbredt i Danmark, men som allerede bliver anvendt i blandt andet Tyskland. Rambøll har i samarbejde med KKS Isolering netop efterisoleret otte opgange i to boligblokke for AAB i Vejle, som var blevet ramt af skimmelsvamp indvendigt. Der skulle foretages en udvendig..

Rummelig familievilla ved Them slår dørene op

Når Scanwo holder åbent hus på Them Skovvej 4. oktober vil fokus være på de økonomiske, funktionelle og miljømæssige fordele, man kan opnå med et træhus. Alle interesserede er velkomne.Hvis du er på udkig efter et nyt hus, kan det være, du skal besøge træhusleverandøren Scanwos åbent hus-arrangement på Them Skovvej 9 tæt ved Them den 4. oktober. Her vil der nemlig være mulighed for at opleve en rummelig og økonomisk familievilla. – Planløsningen med 166 kvadratmeter er ideel for de fleste familier med masser af plads at boltre sig på. Samtidig sikrer jordvarmeanlægget en stabil og billig varmekilde i mange år frem, forklarer salgschef Anders Hankelbjerg fra Scanwo. – Til arrangementet er der også mulighed for at møde konsulenter fra Genvex og Invita, der kan gøre interesserede klogere på ventilationsanlæg og køkkenmuligheder, fortsætter han.Ventilationsanlæg giver færre..

Rummelig familievilla ved Vojens slår dørene op

Når Scanwo holder åbent hus i Neder Jerstal 27. september vil fokus være på de økonomiske, funktionelle og miljømæssige fordele, man kan opnå med et træhus. Alle interesserede er velkomne.Hvis du er på udkig efter et nyt hus, kan det være, du skal besøge træhusleverandøren Scanwos åbent hus-arrangement på Kraggaardsvej 2 i Neder Jerstal tæt ved Vojens den 27. september. Her vil der nemlig være mulighed for at opleve en rummelig og økonomisk familievilla. – Planløsningen med 139 kvadratmeter er ideel for de fleste familier, hvor den gennemtænkte arealudnyttelse giver god plads at boltre sig på, forklarer salgschef Anders Hankelbjerg fra Scanwo. – Samtidig er det ene værelse med hems ideel for de mindste i familien, mens stuen med loft til kip sammen med køkken-alrummet på 41 kvadratmeter giver god plads til dagligdagen, fortsætter han.Ventilationsanlæg giver færre..

Rummelig familievilla ved Ringe slår dørene op

Når Scanwo holder åbent hus i Herringe 20. september vil fokus være på de økonomiske, funktionelle og miljømæssige fordele, man kan opnå med et træhus. Alle interesserede er velkomne.Hvis du er på udkig efter et nyt hus, kan det være, du skal besøge træhusleverandøren Scanwos åbent hus-arrangement på Herringevej 10 i Herringe tæt ved Ringe den 20. september. Her vil der nemlig være mulighed for at opleve en rummelig og økonomisk familievilla. – Med 156 m2 har den gennemsnitlige familie rigeligt med plads at boltre sig på, og jordvarmeanlægget sikrer en stabil og billig opvarmning af huset, forklarer Erik Berg, der er salgschef hos Scanwo. I huset er der blandt andet 34 m2 stort køkken-alrum og to badeværelser, mens der er en overdækket terrasse på 12 m2 mod sydvest.Ventilationsanlæg giver færre sygedageHuset i Herringe er ligesom mange af Scanwos øvrige træhuse..

Gør boligen vinterklar

Boligen skal være i god stand, hvis den skal komme igennem en vinter uden skader og triste regninger. Det er derfor en god idé at gå boligen efter i sømmene, før vinterhalvåret begynderEfteråret har meldt sin ankomst, og et vinterhalvår med lave temperaturer, regn og slud nærmer sig med hastige skridt. Men det er ikke kun garderoben, der skal gøres vinterklar. De danske boliger bliver udsat for årets hårdeste prøvelse, når temperaturerne ofte skifter fra plus- til minusgrader, mens vind, vejr og fugt skal holdes ude af de danske stuer. Det kan derfor være en god idé at sikre boligen mod de skader, der kan forekomme i løbet af vinteren. Boligens tag er et af de områder, der især bliver sat på prøve i vinterhalvåret. Utætheder i taget kan føre skader med sig på resten af boligen, men en kontrol af taget for løse tagplader eller huller i tagsten, kan komme skaderne i forkøbet. - På en..

Dorch & Danola forhandler nu Gorilla tape & lim

Hos Dorch & Danola finder du gaffatape og lim til enhver opgave. Gorilla Tape sætter den nye standard for gaffatape. Med sin hidtil usete råstyrke og brede anvendelighed markerer Gorilla Tape sig som markedets, indtil videre, ukronede konge.Gorilla er en af de førende producent af lim & tape produkter til brug i hjemmet, håndværkere og fagfolk. I 1999 introducerede Gorilla en unik universal lim med en utrolig evne til at klæbe på næsten ethvert materiale, såsom træ, keramik, sten, gummi, metal osv Siden da har de indført nye produkter som sekundlim og gaffatape. Fælles for alle produkterne er, at de har unikke hæfte funktioner, der adskiller dem fra konkurrenterne. Dette har gjort Gorilla lim og tape til markedsleder på hjemmemarked i USA, der bare bekræfter kvaliteten af disse produkter.Den stærkeste gaffatape på marked. Ekstra meget lim, giver ekstra stærk vedhæftning. Ideel til..

Inspirerende funkisvilla i Skørping slår dørene op

Træhusleverandøren Scanwo vil med åbent hus-arrangement i Skørping vise en ekstraordinær funkisvilla, hvor især den ensidige taghældning giver huset et særpræg. Søndag den 6/9 slås dørene op for alle interesserede.Hvis man går med tanker om at bygge sin egen funkisvilla i træ, er det værd at besøge træhusleverandøren Scanwos åbent-hus-arrangement på Mosskovvej 9A i Skørping, som afholdes søndag den 6. september. Her vil der nemlig være mulighed for at opleve en moderne og energivenlig funkisvilla, der er lidt ud over det sædvanlige. – Udstillingshuset er på hele 210 m2 og lavet specielt efter bygherrens egen tegning. Især den ensidige taghældning med kip i næsten fire meters højde giver en fantastisk rumfornemmelse, man ikke oplever i et traditionelt typehus. Selvom huset har et stort køkken-alrum, to badeværelser og kontor, er der alligevel plads til tre store børneværelser samt et..

Stort genbrugspotentiale i tomme huse

Landet rundt er der tusindvis af huse, der står permanent forladte og forfalder og er klar til at blive revet ned. Det er en god ide at fjerne husene, men man skal have øje for genbrug og genanvendelse, mener Danske ByggematerialerTomme og faldefærdige huse er sjældent pæne at kigge på, og de kan være med til at skræmme nye købere væk fra et område. Nogle gange er der bedst at rive disse huse ned, og det har regeringen sat flere penge af til for nylig, men det skal gøres med omtanke, minder Danske Byggematerialer om. - Der er tonsvis af materialer i de forladte huse, som kan bruges igen i nye huse. Mursten, ledninger, rør og flere andre ting kan potentielt gøre gavn i nybyggeri eller renoveringer – enten som genbrugsmaterialer eller eksempelvis nedsmeltet til genanvendelse - og det er en ressource, vi ikke må lade os glide af hænde, siger Jette Snoer, direktør for Danske..

Morsø er landets hurtigste til byggetilladelser

I nogle kommuner tager det kun ganske få dage at få grønt lys til at gå i gang med at bygge et hus, en lagerhal eller en ny fabrik, mens det i andre kommuner tager næsten et år. Morsø er en af landets hurtigste, mens Vordingborg og Vallensbæk har nogle af landets længste ventetiderHvis du skal bygge et parcelhus, så tager det på Morsø kun seks dage, inden håndværkeren kan gå i gang med at støbe fundamentet og lægge de første mursten. Hvis du derimod vil bygge i Vordingborg, så tager det i gennemsnit 124 dage. Det viser en ny analyse fra Dansk Byggeri af den gennemsnitlige ventetid på en byggetilladelse. - Man kan sige, at i nogle kommuner, da gælder det om at have en god portion tålmodighed og så lidt til. Det burde ikke tage over fire måneder at få ok fra kommunekontoret til at gå i gang med at bygge et simpelt parcelhus, siger erhvervspolitisk konsulent i Dansk Byggeri, Morten Kamp..

Eurodan-huse åbner 7 nye udstillingshuse i påsken

I påsken præsenterer eurodan-huse ikke mindre end syv splinternye og meget forskellige udstillingshuse i henholdsvis Esbjerg, Haderslev, Middelfart, Odense, Horsens, Herning og Sabro ved Aarhus. ByggeudstillingerTre af udstillingshusene er med i forskellige byggeudstillinger, hvor en række danske byggefirmaer står sammen om at præsentere inspirerende beboelse og nye arkitekturer inden for moderne enfamiliehuse. Det er Byg & Bo i Sabro, Byg & Nyt i Herning samt Horsens Bygger.Vi fremviser, det vores kunder efterspørgerIfølge eurodan-huses administrerende direktør Thomas Dahl, kan besøgende i de nye udstillingshuse forvente at se et bredt udvalg i planløsninger. Her præsenteres både vinkelhuse, længehuse, H-huse og knækhuse.-Vi vælger at fremvise en række af de populære løsninger tilsat tidens foretrukne materialevalg i form af blandt andet sorte eller brune mursten, træ/alu..

Løgten: Scanwo inviterer inden for i familievenligt lavenergihus

Når Scanwo holder åbent hus i Løgten 5. april vil fokus være på de økonomiske, funktionelle og miljømæssige fordele, man kan opnå med et træhus. Alle interesserede er velkomne. Hvis du går med byggetanker, kan det være, du skal besøge træhusleverandøren Scanwos åbent hus-arrangement på Løgten Østervej 44 søndag den 5. april. Her vil der nemlig være mulighed for at opleve en funktionel familievilla med en gennemtænkt planløsning, vandret beklædning og integreret dobbelt carport. – På grund af den gennemtænkte rumfordeling, vil de 148 m2 opleves som store, og den almindelige familie har fint med plads at boltre sig på, forklarer Anders Hankelbjerg, der er salgschef hos Scanwo. Ud over den dobbelte carport er træhuset også udstyret med loft til kip, to badeværelser og tre store børneværelser. Genvex-anlæg giver færre sygedageScanwos træhuse er ofte..

Them: Scanwo holder åbent råhus i påsken

Når Scanwo holder åbent hus i påsken i Them vil fokus være på de økonomiske, funktionelle og miljømæssige fordele, man kan opnå med et træhus. Alle interesserede er velkomne. Hvis du alligevel ikke har planer om den store påskefrokost, men til gengæld er på udkig efter et nyt hus, kan det være, du skal besøge træhusleverandøren Scanwos åbent hus-arrangement på Them Skovvej 9 lidt uden for Them den 6. april. Her vil der nemlig være mulighed for at opleve en rummelig og økonomisk familievilla. – Med 166 m2 i et vinkelhus har den gennemsnitlige familie rigeligt med plads at boltre sig på, og jordvarmeanlægget sikrer en stabil og billig opvarmning af huset, forklarer Anders Hankelbjerg, der er salgschef hos Scanwo. Huset er ikke færdigbygget, så der vil være mulighed for at se, hvordan et træhus bygges fra bunden.Genvex-anlæg giver færre sygedageHuset i Them er ligesom mange..

Taastrup: Scanwo holder åbent træhus i påsken

Når Scanwo holder åbent hus i påsken i Taastrup vil fokus være på de økonomiske, funktionelle og miljømæssige fordele, man kan opnå med et træhus. Alle interesserede er velkomne. Hvis du alligevel ikke har planer om den store påskefrokost, men til gengæld er på udkig efter et nyt hus, kan det være, du skal besøge træhusleverandøren Scanwos åbent hus-arrangement på Jernbane Allé 51A i Taastrup den 5. og 6. april. Her vil der nemlig være mulighed for at opleve en funktionel familievilla med en gennemtænkt planløsning. – På grund af den fornuftige rumfordeling, vil de 145 m2 opleves som store, og den almindelige familie har fint med plads at boltre sig på, forklarer Erik Berg, der er salgschef hos Scanwo. Huset er blandet andet udstyret med store, lyse værelser og separat børneafdeling. Genvex-anlæg giver færre sygedageHuset i Taastrup er ligesom..

Nu bygges der på Storetorv i Thisted

Debatten bølger frem og tilbage om, hvordan Storetorv i Thisted skal se ud. Dog har en gruppe mennesker i Thisted taget fat om mureskeen og er nu igang med at etablere torvet, som det så ud i 50’erne. Alt sammen med hjælp fra Thisted Forsikrings Lokalsikringspris. Storetorv har altid været hjertet i Thisted, og nu vil foreningen bag Thisted Lilleby genskabe torvet, som det så ud i 50’erne, hvor blandt andet Arbejderforeningen, Danmarks første brugsforening, servicerede Thisted-borgerne. Foreningen vil med hjælp fra bl.a. Thisted Forsikrings Lokalsikringspris opføre torvets centrale bygninger i skala 1:10. Disse modeller vil give et udførligt indtryk af, hvordan livet var dengang i 50’ernes Thisted.“Vi har valgt at fokusere 50’erne, fordi vi er mange der stadig kan huske perioden og bygningerne. Der er ikke så mange tidligere historiske billeder at se efter,..

Sommersted: Oplev unikt træhus i unikke omgivelser

Søndag den 22. marts får interesserede sydjyder mulighed for at se et nybygget, unikt træhus både indvendigt og udvendigt, når træhusfirmaet Scanwo holder åbent hus i Mølby ved Sommersted. Hvis du går med tanker om at bygge dit eget træhus, kan det være, du skal køre et smut forbi Mølby ved Sommersted den 22. marts fra klokken 13.00 til 16.00. Træhusleverandøren Scanwo holder nemlig åbent hus på adressen Sølvgade 10, 6560 Sommersted, og alle interesserede er velkomne. – Udstillingshuset er på 195 m2 i halvandet plan, så der er god plads at boltre sig på for både par og familier. Med fire værelser, stort stueareal og godt udnyttet køkkenalrum opfylder huset pladskravene for de fleste. Desuden er det også værd at fremhæve den store udsigtsterrasse på første sal, hvor man kan opleve den formidable udsigt, forklarer Anders Hankelbjerg, der er salgschef hos Scanwo. – Bygherren har..

Familievenligt træhus ved Silkeborg slår dørene op

Potentielle træhuskøbere har nu mulighed for at opleve et træhus ved selvsyn, når træhusleverandøren Scanwo slår dørene op til åbent hus i Kragelund 8. marts fra klokken 13-16. Alle interesserede er velkomne. Hvis man går med tanker om at bygge sit eget træhus, er det måske værd at besøge træhusleverandøren Scanwos åbent hus på Sinding Hedevej 12 i Kragelund, som afholdes søndag den 8. marts fra klokken 13.00-16.00. Her vil der nemlig være mulighed for at opleve en moderne og energivenlig familievilla, der tilgodeser familiens basale pladsbehov. – Huset, der fremvises, er på 126 m², men fordi der er tænkt over rumfordelingen, vil boligen opleves større. Der er loft til kip i stort køkken-alrum og opholdsstue ud i et og lækkert inventar fra Invita i lavenergihuset, som også er udstyret med Genvex-anlæg og opvarmes med pillefyr, forklarer Anders Hankelbjerg, der er salgschef hos..

Oplev det færdige resultat af træhusbyggeri i Taastrup

Potentielle træhuskøbere har løbende kunnet følge byggeriet af et Scanwo-træhus i Taastrup. På to arrangementer i februar får man mulighed for at opleve det næsten færdige hus med fokus på funktion og miljø. Lokale, som går med tanker om at bygge deres eget træhus, har på tidligere arrangementer kunnet følge det meste af byggeprocessen på Jernbane Allé i Taastrup. Når der holdes åbent hus to søndage i februar, får alle interesserede igen mulighed for at se Scanwos udstillingshus, hvor kun de sidste afslutninger mangler. – Udstillingshuset er på 145 m2, men fordi der er tænkt over rumfordelingen, vil boligen opleves større. Dermed får gennemsnitsfamilien fint med plads at boltre sig på, og de separate børne- og voksenafdelinger er yderst populære, forklarer Erik Berg, der er salgschef hos Scanwo. – Vi har tidligere holdt åbent hus over fire søndage i september, fordi en del..

Langenæs Kirke i Aarhus nomineret til Den Danske Lyspris 2014

Billedkunstner Elle-Mie Ejdrup Hansen fra Højbjerg og Langenæs Kirken i Aarhus er én af fire nominerede til `Den Danske Lyspris 2014´. Dramatisk kunstlys og stærk sammenhæng med arkitekturen er nogle af begrundelserne. `Den Danske Lyspris´ blev uddelt for første gang i 2008 og uddeles for syvende gang den 22. januar på Københavns Universitet. Blandt årets fire nominerede projekter er billedkunstner Elle-Mie Ejdrup Hansens og Langenæs Kirken i Aarhus’ projekt ”Himlen ind – lyset ned – blikket ud”. Juryens begrundelse lyder: ”Med konceptet ”Himlen ind – lyset ned – blikket ud” har billedkunstner Elle-Mie Ejdrup Hansen formået at bruge lyset til at folde kirkerummet ud og skabe en stærk sammenhæng mellem Johan Richters arkitektur og de kirkelige handlinger. Den nye udsmykning består af vinduer med gult, malet glas mod syd og vinduer med blåtonet glas mod nord,..

Deltog selv i drømmehusbyggeriet – og sparede flere hundrede tusinde

Da Marianne og Johannes Bramming skulle opføre deres nye træhus på en stor udsigtsgrund ved Vejle, besluttede de selv at deltage i byggeriet. Dermed sparede parret 2-300.000 kr., som i stedet kunne bruges på forbedringer. Projektleder Marianne Bramming, 49, og hendes mand, den 52-årige tankvognschauffør Johannes, har mødt hinanden i en moden alder. Tilsammen har de fem børn fra tidligere forhold, hvoraf kun den yngste stadig bor hjemme. Hun fylder snart 18, så den nye villa i Grejs Øst ved Vejle skulle være et drømmehus for voksne.– Vi boede i forvejen til leje i Agersbøl lige på den anden side af kommunegrænsen og var glade for området. Da et hus på Bavnbjergvej blev udbudt på tvangsauktion, var vi derfor hurtige til at slå til, fortæller Marianne Bramming, som sammen med sin mand i blev den lykkelige ejer af det gamle og svampeangrebne hus, der kun egnede sig til nedrivning...

Lavenergihus i Skødstrup slår dørene op 16/11

Scanwo vil med udstillingshus i Skødstrup vise de økonomiske, funktionelle og miljømæssige fordele, man kan opnå med et lavenergihus i træ – også som selv- eller medbygger. Søndag den 16/11 slås dørene op for alle interesserede. Hvis man går med tanker om at bygge sit eget træhus, er det måske værd at besøge træhusleverandøren Scanwos åbent-hus-arrangement på Løgten Østervej 44, som afholdes søndag den 16. november. Her vil der nemlig være mulighed for at opleve en funktionel familievilla med en gennemtænkt planløsning, vandret beklædning og integreret dobbelt carport. – Udstillingshuset er på 148 m2, men fordi der er tænkt over rumfordelingen, vil boligen opleves større. Dermed får gennemsnitsfamilien fint med plads at boltre sig på, forklarer Anders Hankelbjerg, der er salgschef hos Scanwo. Han fremhæver også husets 10 m2 overdækkede terrasse, alrummet med loft til kip samt..

Inspirerende funkisvilla i Skørping slår dørene op

Træhusleverandøren Scanwo vil med udstillingshus i Skørping vise en ekstraordinær funkisvilla, hvor især den ensidige taghældning giver huset et særpræg. Søndag den 26/10 slås dørene op for alle interesserede. Hvis man går med tanker om at bygge sin egen funkisvilla i træ, er det værd at besøge træhusleverandøren Scanwos åbent-hus-arrangement på Mosskovvej 9A i Skørping, som afholdes søndag den 26. oktober. Her vil der nemlig være mulighed for at opleve en moderne og energivenlig funkisvilla, der er lidt ud over det sædvanlige. – Udstillingshuset er på hele 210 m2 og lavet specielt efter bygherrens egen tegning. Især den ensidige taghældning med kip i næsten fire meters højde giver en fantastisk rumfornemmelse, man ikke oplever i et traditionelt typehus. Selvom huset har et stort køkken-alrum, to badeværelser og kontor, er der alligevel plads til tre store børneværelser samt et..

Boligliv i balance - nyt initiativ med fokus på forstadens udsatte boligområder

Realdania ønsker at bidrage til en positiv udvikling af udsatte boligområder i forstaden og undersøge, hvordan det fremadrettet er muligt at forbedre livskvaliteten for både nuværende og kommende beboere. Initiativet skal ses i forlængelse af Realdanias arbejde de seneste år med bæredygtig udvikling af forstæderne. Initiativet står i høj grad på skuldrene af andre aktørers hidtidige erfaringer i udsatte boligområder, og det vil bygge oven på og supplere de igangværende indsatser og virkemidler. Ambitionen med Boligliv i balance er langsigtet og vil strække sig over en årrække. Særligt på to områder forventer Realdania at kunne bidrage og gøre en positiv forskel:Dels kan Realdania bruge sine mange erfaringer med innovation og udvikling af det byggede miljø i Danmark til at undersøge det komplicerede samspil mellem mennesker og mursten i de udsatte boligområder. Hvordan kan der..

Genanvendte mursten i Carlsberg Byen giver miljøgevinst

Når ikke-bevaringsværdige bygninger rives ned i Carlsberg Byen, bliver gamle mursten genanvendt i nye byggeprojekter i bydelen. Senest er 10.000 gamle mursten blevet genanvendt under renoveringen af facaden på Carlsbergs gamle administrationsbygning – med en CO2-besparelse på fem tons. For at give plads til udviklingen af en helt nyt bydel i Carlsberg Byen, bliver der i disse år nedrevet en række ældre, ikke-bevaringsværdige bygninger på den tidligere bryggerigrund. Dermed bliver en masse gamle mursten til overs, som med fordel kan genanvendes til bygge- og renoveringsprojekter i bydelen. Genanvendelse af gamle mursten er nemlig en effektiv kilde til CO2-besparelser. Senest er 10.000 mursten fra nedrivningen af den gamle værkstedsbygning blevet genbrugt til at renovere facaden på den gamle administrationsbygning i Carlsberg Byen, som netop er blevet færdig. Det giver en samlet..

Følg træhusbyggeri i Taastrup uge for uge

Scanwo vil med udstillingshus i Taastrup vise de funktionelle og miljømæssige fordele, man kan opnå med træhuse – også som selv- eller medbygger. Samtlige søndage i september slås dørene op for alle interesserede. Hvis man går med tanker om at bygge sit eget træhus, er det måske værd at besøge træhusleverandøren Scanwos åbent hus arrangementer på Jernbane Allé i Taastrup, som slår dørene op alle søndage i september. Her vil der nemlig være mulighed for at opleve en funktionel familievilla med en gennemtænkt planløsning. – Udstillingshuset er på 145 m2, men fordi der er tænkt over rumfordelingen, vil boligen opleves større. Dermed får gennemsnitsfamilien fint med plads at boltre sig på, forklarer Erik Berg, der er salgschef hos Scanwo. – Vi har valgt at holde åbent hus over fire søndage i september, fordi en del af vores kunder selv deltager i deres byggeprojekter og på..

Task Force har løst de fleste sager

I sommeren 2012 indgik Dansk Byggeri en aftale med Egernsund Tegl om at oprette en Task Force, efter at Dansk Byggeris medlemmer havde registreret et større antal reklamationer på murværk opført med Heimdal-murstenen fra Egernsund Tegl. Task Forcen har i dag løst mange af sagerne Dansk Byggeri og Egernsund Tegl bekræftede med aftalen om at oprette en Task Force, at der var et problem, som branchen måtte forholde sig til. Task Forcen blev således oprettet med det formål at få sagerne løst på en konstruktiv og forsvarlig måde, der tilgodeså alle de involverede parters interesser. Også bygherrer, der ikke har brugt et medlem af Dansk Byggeri til at opføre murværket, kan benytte Task Force. Task Forcen har i løbet af to år gennemført 188 besigtigelser af beskadigede ejendomme. 116 af disse er endt med et forlig, mens 52 sager er afsluttede uden, at et forlig har været muligt. I de..

Troels Jørgensen A/S isolerer og forskønner facaden

Entreprenørvirksomheden Troels Jørgensen A/S har stor succes med en facadeisolering, der mindsker udgiften til opvarmning, forøger boligens kvalitet og dermed dens værdi - og samtidig skaber et bedre indeklima. STO-facadeisolering opbygges udvendig på eksisterende facader. Der er tale om en udvendig efterisolering, der skjuler og beskytter mindre skader på facaden. Pudseoverfladen udføres i strukturer og farver efter eget valg. Overfladen er smuds- og vandafvisende. En god investeringBjarne Jensen bor i en villa muret op af gasbetonblokke. Han har i mange år været godt og grundig træt af revner i facaden og maling, der skallede af. ”Det så ikke godt ud. Det var svært at udbedre skaderne, og der opstod hurtigt nye”.Bjarne Jensen besluttede at få villaen renoveret med STO Therm facadeisoleringssystem med 50 mm isolering. ”I dag er det et helt andet hus. Det er blevet et flot..

Konferencegæster forkæles med bæredygtighed og godt indeklima

Viden- og konferencecentret Green Solution House på Bornholm vil give de fremtidige gæster et indblik i, hvor meget man faktisk kan opnå med bæredygtighed. Det gælder i forhold til miljøbelastning, men bestemt også i forhold til indeklimaet. Netop nu bliver der monteret gulvtæpper, der renser luften for støvpartikler. Bornholm har søsat et ambitiøst projekt, hvor øen i år 2025 skal være et 100% bæredygtigt og CO2-frit samfund. Som en del af visionen skal viden- og konferencecenteret Green Solution House dels trække flere erhvervsturister til øen og dels fungere som et showroom for bæredygtige løsninger. Bygningerne gennemgår i øjeblikket en omfattende renovering, så hotelværelserne kan stå færdig til det årlige folkemøde i juni. Samtidig bliver der opført nye konferencefaciliteter i tæt symbiose med de eksisterende bygninger og grunden omkring, så Green Solution House også kan..

Ægte Spansk naturskifer til villa facader

Det er opsigtsvækkende at se hvordan de eksklusive naturskiferplader, inden for de seneste år er begyndt at blive anvendt på villa facader. Naturskifer kan anvendes i stedet for træ, fibercement og mursten og skal aldrig males eller imprægneres. Tværtimod bliver stenens overflade smukkere og smukkere med årene og den spanske skifers levetid vurderes at være op mod 100 år. For blot få år siden var der ingen, der overvejede at anvende naturskifer, når facaden skulle renoveres, eller der skulle bygges nye ejendomme.Med nye måder at opsætte skiferen på er det nu blevet langt billigere og nemmere at beklæde facaden med skifer, og montagen kan også udføres af ”gør det selv folk”. Skiferen sættes op som en klinkebeklædning hvor pladerne går 5 cm. indover hinanden og de fastgøres med 2 skruer eller rustfri kroge.Også når der skal bygges om eller til, er skiferen et rigtigt godt..

Åbent bjælkehus ved Skive søndag den 6. oktober: Spar hundredtusinder som medbygger

Den 6. oktober slås dørene op på Flæskærvej 1 i Fly. Her får alle interesserede mulighed for at opleve de økonomiske, funktionelle og miljømæssige fordele, man som selv- eller medbygger kan opnå med et lavenergihus i træ.Boligen i Fly er et H-formet bjælkehus på 180 m2. Huset er energioptimeret med bl.a. jordvarme og byder desuden på et rummeligt køkkenalrum med højt til loftet og ovenlys fra Velux lavenergivinduer. Ifølge leverandøren, Scanwo, fås boligen både som en færdigbygget pakke, i en såkaldt medbyggerløsning, hvor man gør en del af arbejdet selv, og som samlesæt til en rendyrket selvbyggerløsning. ? Med medbyggerpakken begrænser vores leverance sig til et ?byggesæt? med materialer samt tømrer- og snedkerarbejde. Fundamentarbejde samt alt indvendigt installations- og montagearbejde har man altså selv ansvaret for, herunder indkøb og montering af alle elementer til køkken, bad og..

Åbent træhus i Grejs den 29. september, spar hundredtusinder som medbygger

Marianne og Johannes sparede 2-300.000 kr. på selv at deltage i deres husbyggeri. Den 29. september slår de dørene op, så alle interesserede kan opleve de økonomiske og miljømæssige fordele, man kan opnå med et medbygget bjælkehus. Med et helt nyt, skræddersyet træhus har Marianne og Johannes Bramming ikke alene fået deres drømmebolig. Ved selv at deltage i byggeprocessen har de desuden sparet flere hundrede tusinde, som i stedet har kunnet bruges på mere kostbare løsninger ? herunder ikke mindst til fuldstændig energioptimering af huset. ? Udgangspunktet var, at vi ikke ville røre en finger selv; men vi da vi erfarede, at en medbyggerløsning ville give os 2-300.000 kr. ekstra at bygge for, besluttede vi at gå den vej. Det har til budgetpris givet os en 180 m2 lavenergivilla med jordvarme, Nilan ventilationsanlæg, solceller, træ-alu-vinduer og lavenergi LED-spots overalt, så det totale..

Åbent træhus i Spodsbjerg søndag den 22. september | Spar hundredtusinder som medbygger

Den 22. september slås dørene op på Skovridervænget 49 i Spodsbjerg, hvor alle interesserede får mulighed for at opleve de økonomiske, funktionelle og miljømæssige fordele, man kan opnå med et medbygget lavenergihus i træ. Boligen i Spodsbjerg er et fritidshus på 119 m2 med højt til loftet og planløsning efter bygherrens ønsker. Huset er opført i 68 mm granbjælker fra Nordsverige og byder desuden på 19 m2 overdækket terrasse. Ifølge leverandøren, Scanwo, fås boligen både som en færdigbygget pakke, i en såkaldt medbyggerløsning, hvor man gør en del af arbejdet selv, og som samlesæt til en rendyrket selvbyggerløsning. ? Med medbyggerpakken begrænser vores leverance sig til et ?byggesæt? med materialer samt tømrer- og snedkerarbejde. Fundamentarbejde samt alt indvendigt installations- og montagearbejde har man altså selv ansvaret for, herunder indkøb og montering af alle elementer til..

Træhus ved Silkeborg slår dørene op – søndag den 8. september

Den 8. september slås dørene op på Søndervang 5 i Vrads ved Silkeborg, hvor alle interesserede kan få indblik i de økonomiske, funktionelle og miljømæssige fordele, der opnås med et træhus ? uanset om man bygger selv eller køber en nøglefærdig løsning. Scanwo har iværksat en større offensiv for at synliggøre fordelene ved energioptimerede træhuse. Derfor slår man nu dørene op for et udstillingshus i Vrads, der skal inspirere danskerne til at tænke i træ, når man skal bygge ny helårs- eller fritidsbolig. ? Huset er bygget i materialer af høj kvalitet, herunder 68 mm granbjælker fra Nordsverige, siger salgschef Anders Hankelbjerg fra Scanwo, som også fremhæver, at der er lagt særlig vægt på at skabe et lyst og venligt miljø. ? Det opnås blandt andet med lysindfaldet fra store vinduespartier med udsigt til grønne omgivelser. Samtidig er planløsningen ideel for mange, tilføjer han. Køb..

Bjælkehus i Juelsminde slår dørene op – søndag den 25. august

Den 25. august slås dørene op på Gludvej 31 i Juelsminde, hvor alle interesserede får mulighed for at opleve de økonomiske, funktionelle og miljømæssige fordele, man kan opnå med et bjælkehus ? uanset om man selv bygger det eller køber en nøglefærdig løsning. Scanwo har iværksat en større offensiv for at synliggøre fordelene ved energioptimerede bjælkehuse. Derfor slår man nu dørene op for et udstillingshus i Juelsminde, der skal inspirere danskerne til at tænke i træ, når man skal bygge ny helårs- eller fritidsbolig. ? Huset er bygget i materialer af høj kvalitet, herunder 68 mm granbjælker fra Nordsverige, siger salgschef Jens Kahl fra Scanwo, som også fremhæver, at der er lagt særlig vægt på at skabe et lyst og venligt miljø. ? Det opnås blandt andet med lysindfaldet fra store vinduespartier med udsigt til grønne omgivelser. Samtidig er planløsningen ideel for mange, ikke mindst..

Bjælkehus i Hammel slår dørene op – søndag den 1. september

Den 1. september slås dørene op på Hjortebakken 6 i Hammel, hvor alle interesserede kan få indblik i de økonomiske, funktionelle og miljømæssige fordele, der opnås med et bjælkehus ? uanset om man bygger selv eller køber en nøglefærdig løsning. Scanwo har iværksat en større offensiv for at synliggøre fordelene ved energioptimerede bjælkehuse. Derfor slår man nu dørene op for et udstillingshus i Hammel, der skal inspirere danskerne til at tænke i træ, når man skal bygge ny helårs- eller fritidsbolig. ? Huset er bygget i materialer af høj kvalitet, herunder 68 mm granbjælker fra Nordsverige, siger salgschef Erik Berg fra Scanwo, som også fremhæver, at der er lagt særlig vægt på at skabe et lyst og venligt miljø. ? Det opnås blandt andet med lysindfaldet fra store vinduespartier med udsigt til grønne omgivelser. Samtidig er planløsningen ideel for mange, tilføjer han. Køb nøglefærdigt ?..

Åbent træhus i Hammel søndag den 12. maj | Spar hundredtusinder som medbygger

Den 12. maj slås dørene op på Hjortebakken 6 i Hammel, hvor alle interesserede får mulighed for at opleve de økonomiske, funktionelle og miljømæssige fordele, man kan opnå med et medbygget bjælkehus.Boligen i Hammel er et 119 m2 bjælkehus med ensidig taghældning. Til trods for det begrænsede boligareal forekommer huset rummeligt og indbydende i kraft af en velgennemtænkt planløsning, den specielle byggestil og godt lysindfald. Ifølge leverandøren, Scanwo, kan huset både fås som en færdigbygget pakke, i en såkaldt medbyggerløsning, hvor man gør en del af arbejdet selv, og som samlesæt til en rendyrket selvbyggerløsning. ? Med medbyggerpakken begrænser vores leverance sig til et ?byggesæt? med materialer samt tømrer- og snedkerarbejde. Fundamentarbejde samt alt indvendigt installations- og montagearbejde har man altså selv ansvaret for, herunder indkøb og montering af alle elementer til..

Bjælkehuse ved Fjellerup Strand slår dørene op søndag den 7. april

Træhusleverandøren Scanwo vil med udstillingshuse ved Fjellerup Strand vise danskerne de funktionelle, økonomiske og miljømæssige fordele, man kan opnå med et selvbygget bjælkehus. Den 7. april er der åbent for offentligheden. --Træ- og bjælkehuse oplever stigende popularitet, ikke mindst blandt selv- og medbyggere. Det er der ifølge træhusfirmaet Scanwo flere forklaringer på. ? Køberne sætter fokus på energiforbrug og indeklima, og mange vil gerne selv deltage i byggeprocessen. Her er det en fordel, at det er forholdsvis enkelt at opføre energioptimerede træ- og bjælkehuse, som også giver mulighed for optimalt indeklima. Hvis man samtidig er handyman, er der mange penge at spare, lyder det fra salgschef Anders Hankelbjerg. Store besparelser på varmeregningenInspireret af tidens tendenser har Scanwo iværksat en større offensiv for at formidle fordelene ved at opføre træ- og bjælkehuse..

Selvbyggerhus på Midtsjælland slår dørene op

Scanwo vil med udstillingshus i Jystrup vise danskerne de funktionelle, miljømæssige og ikke mindst økonomiske fordele, man opnår med et selv- eller medbyggerhus. Søndag den 3. februar er der åbent for alle interesserede.? Huset i Jystrup fremvises som færdigt råhus, hvilket vil sige, at huset er lukket og monteret med facader, tag, vinduer og døre. Her er således en enestående mulighed for at få indblik i byggeprocessen og stille spørgsmål hertil, siger salgschef Erik Berg fra Scanwo.Selv- og medbyg på fremmarchScanwo har iværksat en større offensiv for at profilere de fordele, man opnår ved enten selv at være ansvarlig for byggeprocessen eller påtage sig en del af ansvaret. ? Ud over den tilfredsstillelse, det er at have mere direkte kontrol over processen, opnår man store økonomiske fordele ved selv at kunne udvælge de enkelte håndværkere uden fordyrende mellemled, vurderer Erik..

Bibliotek med spændende Vindues Skodder

Kulturhuset kilden er allerede en naturlig del af kulturlivet i Brøndby. Med det nye bibliotek er det samlede kulturhus styrket både i forhold til oplevelser og muligheder, men også i forhold til den spændende arkitektur, der er skabt, med de to forbundne bygninger, ikke bare indendørs men også på den udendørs plads med det nye indkøbscenter.Biblioteket er opført som et lavenergihus, Brøndby kommune arbejder overalt for at reducere energiforbruget til glæde for miljøet, men så sandelig også for kommunen. ?Derfor har vi valgt at opsætte solceller på bygningens femte facade, taget? fortæller borgmester Ib Terp.Samtidig er de store vinduespartier monteret med store motorstyrede skodder, for optimal regulering af lys, skodderne er udviklet af Skoddesnedkerne i Kalundborg, i samarbejde med kommunens arkitekt.Det nye bibliotek har fået en perfekt beliggenhed, i forbindelse med kulturhuset..