Find vej: Forside » Artikler » Ægte Spansk naturskifer til villa facader

Ægte Spansk naturskifer til villa facader

Lagt på Billig-murer.dk den 12-03-2014 af Thomas

Det er opsigtsvækkende at se hvordan de eksklusive naturskiferplader, inden for de seneste år er begyndt at blive anvendt på villa facader.

Naturskifer kan anvendes i stedet for træ, fibercement og mursten og skal aldrig males eller imprægneres. Tværtimod bliver stenens overflade smukkere og smukkere med årene og den spanske skifers levetid vurderes at være op mod 100 år.
For blot få år siden var der ingen, der overvejede at anvende naturskifer, når facaden skulle renoveres, eller der skulle bygges nye ejendomme.
Med nye måder at opsætte skiferen på er det nu blevet langt billigere og nemmere at beklæde facaden med skifer, og montagen kan også udføres af ”gør det selv folk”. Skiferen sættes op som en klinkebeklædning hvor pladerne går 5 cm. indover hinanden og de fastgøres med 2 skruer eller rustfri kroge.

Også når der skal bygges om eller til, er skiferen et rigtigt godt alternativ. Anvendes der nye mursten eller træ af samme slags som dem, der er på det oprindelige hus, vil der ofte være en tydelig farveforskel pga. af den naturlige forvitring. Her kan skiferen anvendes som en kontrast til det gamle, da den har et diskret og levende udseende, som harmonerer godt med de fleste andre materialer.

Erik Johansen fra firmaet Saxo Import fortæller at han aldrig har oplevet, så stor efterspørgsel på naturskifer fra private husejere som inden for det seneste år. ”Jeg har arbejdet med naturskifer i snart 20 år og det har altid været leverancer til tagbeklædning på historiske ejendomme og patrice villaer. Efter vi for et par år siden startede med at præsentere skiferen til facader, er det gået rigtigt stærkt. Nu er den ægte håndkløvede naturskifer for alvor blevet konkurrencedygtig og vi leverer snart flere facadeskifre end tagskifre”

Priser for facadeskifer

En skiferbeklædning som er opsat på et lægteskelet vil pr. m2 koste under 200 kr. incl. moms for selve skiferpladerne og hertil kommer kun lægter og skruer. Ved hjørner og andre inddækninger kan der købes standardprofiler, eller de kan tillaves på mål af en blikkenslager.
Det må siges at være en attraktiv pris for en naturstensfacade, som vil holde sig smuk de næste 100 år.