Find vej: Forside » Artikler » Åbent bjælkehus ved Skive søndag den 6. oktober: Spar hundredtusinder som medbygger

Åbent bjælkehus ved Skive søndag den 6. oktober: Spar hundredtusinder som medbygger

Lagt på Billig-murer.dk den 27-09-2013 af Thomas

Den 6. oktober slås dørene op på Flæskærvej 1 i Fly. Her får alle interesserede mulighed for at opleve de økonomiske, funktionelle og miljømæssige fordele, man som selv- eller medbygger kan opnå med et lavenergihus i træ.

Boligen i Fly er et H-formet bjælkehus på 180 m2. Huset er energioptimeret med bl.a. jordvarme og byder desuden på et rummeligt køkkenalrum med højt til loftet og ovenlys fra Velux lavenergivinduer. Ifølge leverandøren, Scanwo, fås boligen både som en færdigbygget pakke, i en såkaldt medbyggerløsning, hvor man gør en del af arbejdet selv, og som samlesæt til en rendyrket selvbyggerløsning.

Med medbyggerpakken begrænser vores leverance sig til et byggesæt med materialer samt tømrer- og snedkerarbejde. Fundamentarbejde samt alt indvendigt installations- og montagearbejde har man altså selv ansvaret for, herunder indkøb og montering af alle elementer til køkken, bad og garderobe, forklarer salgschef Erik Berg fra Scanwo.

Skræddersys efter individuelle ønsker

Huset er individuelt tegnet med mange specielle detaljer som fx mahognivinduer. På samme måde som Scanwos øvrige løsninger er det tilpasset bygherrens ønsker og behov.

Vores filosofi er at tilbyde arkitekttegnede huse til typehuspriser. Husene kan altså indrettes, som man ønsker det, og vores arkitekt er gerne behjælpelig med at matche planløsningen og øvrig arkitektur med den enkelte families ønsker, siger Erik Berg og tilføjer, at det som selv- eller medbygger er betydelig nemmere at opføre et træhus end et murstenshus i samme størrelse.

Færdig bolig på få måneder

Marianne og Johannes er endnu et godt eksempel på en familie, der med et skræddersyet træhus har fået deres drømmebolig. Ved selv at deltage i byggeprocessen har de desuden sparet flere hundrede tusinde, som i stedet kunne bruges på mere kostbare løsninger herunder ikke mindst til fuldstændig energioptimering af huset. Udgangspunktet var, at vi ikke ville røre en finger selv; men vi da vi erfarede, at en medbyggerløsning ville give os 2-300.000 kr. ekstra at bygge for, besluttede vi at gå den vej. Det har til budgetpris givet os en individuel lavenergivilla, fortæller Marianne.

Parret gik i gang med at forberede deres byggeri sidste efterår. I uge 5 var soklen klar, og 6. februar ankom samlesættet til vores nye hus sammen med Scanwos tømrere. De fortsatte frem til påske kun afbrudt af en lille uge, som vi havde til rådighed til at få installationerne på plads, fortæller Marianne. Langfredag var Scanwos håndværkere færdige, og familien kunne selv komme i gang med at spartle, tapetsere, male og lægge fliser. Så kom folkene fra Scanwo tilbage og opsatte lofter, og vi manglede blot selv at lægge trægulve samt montere køkken-, bad- og garderobeelementer, før alt det indvendige var på plads, tilføjer hun.

Byggeprocessen har til fulde indfriet Mariannes forventninger. Projektplanen og budgettet holdt, fordi både Scanwo og vi har været gode til at tilrettelægge arbejdet og har prioriteret at nå hver enkelt milepæl rettidigt. I processen har vi sat stor pris på firmaets arkitekttegninger, fleksibilitet og hurtige service. De ting har været afgørende for, at vi til tiden stod med en førsteklasses villa, som fuldstændig matcher vores ønsker, siger hun.

Åbent hus for alle interesserede

Der afholdes åbent hus på adressen Flæskærvej 1, Fly, 7800 Skive, søndag den 6. oktober fra kl. 13 til 15. De opsatte skilte viser vej.

Fakta

Scanwo DK A/S er blandt Danmarks førende husleverandører til selv- og medbyggere. Firmaet har mere end 20 års erfaring med at producere og bygge for kunder over hele Europa. Produktprogrammet omfatter både et- og flerplanshuse, fritidshuse samt specialhuse alle skræddersyet til individuelle behov. Virksomheden tilbyder huse i bjælker, med træbeklædning og med murstensfacader. I alle tilfælde er der mulighed for levering på flere forskellige trin. Laveste trin omfatter alene byggesæt med ud- og indvendige materialer, hvor forskellige håndværkerleverancer kan tilkøbes. www.scanwo.dk

Billedtekster

Foto 1: På samme måde som Scanwos øvrige løsninger er boligen individuelt tegnet. Den har mange specielle detaljer som fx mahognivinduer.

Foto 2: Huset er energioptimeret med bl.a. jordvarme og byder desuden på et rummeligt køkkenalrum med højt til loftet.