Find vej: Forside » Artikler » Åbent træhus i Grejs den 29. september, spar hundredtusinder som medbygger

Åbent træhus i Grejs den 29. september, spar hundredtusinder som medbygger

Lagt på Billig-murer.dk den 19-09-2013 af Thomas

Marianne og Johannes sparede 2-300.000 kr. på selv at deltage i deres husbyggeri. Den 29. september slår de dørene op, så alle interesserede kan opleve de økonomiske og miljømæssige fordele, man kan opnå med et medbygget bjælkehus.

Med et helt nyt, skræddersyet træhus har Marianne og Johannes Bramming ikke alene fået deres drømmebolig. Ved selv at deltage i byggeprocessen har de desuden sparet flere hundrede tusinde, som i stedet har kunnet bruges på mere kostbare løsninger herunder ikke mindst til fuldstændig energioptimering af huset.

Udgangspunktet var, at vi ikke ville røre en finger selv; men vi da vi erfarede, at en medbyggerløsning ville give os 2-300.000 kr. ekstra at bygge for, besluttede vi at gå den vej. Det har til budgetpris givet os en 180 m2 lavenergivilla med jordvarme, Nilan ventilationsanlæg, solceller, træ-alu-vinduer og lavenergi LED-spots overalt, så det totale energiforbrug til belysning inde og ude kun udgør 72 watt ved fuld drift, fortæller Marianne Bramming.

Selvbygger-, medbygger- eller totalløsning

Efter nogen diskussion blev parret enige om at bygge et bjælkehus og kontaktede det lokale træhusfirma Scanwo for at høre nærmere om en nøglefærdig løsning. Der findes tre muligheder. Vores huse kan både fås som en færdigbygget pakke, i en såkaldt medbyggerløsning, hvor man gør en del af arbejdet selv, og som samlesæt til en rendyrket selvbyggerløsning. Med medbyggerpakken begrænser vores leverance sig til et byggesæt med materialer samt tømrer- og snedkerarbejde. Fundamentarbejde samt alt indvendigt installations- og montagearbejde har man altså selv ansvaret for, herunder indkøb og montering af alle elementer til køkken, bad og garderobe, forklarer salgschef Jens Kahl fra Scanwo.

Marianne og Johannes gik i gang med at forberede deres byggeri i efteråret. I uge 5 var soklen klar, og 6. februar ankom samlesættet til vores nye bjælkehus sammen med Scanwos tømrere. De fortsatte frem til påske kun afbrudt af en lille uge, som vi havde til rådighed til at få installationerne på plads. Det lykkedes med vejledning og hjælp fra en elinstallatør, fortæller Marianne Bramming. Langfredag var Scanwos håndværkere færdige, og familien kunne selv komme i gang med at spartle, tapetsere, male og lægge fliser. Så kom folkene fra Scanwo tilbage og opsatte lofter, og vi manglede blot selv at lægge trægulve samt montere køkken-, bad- og garderobeelementer, før alt det indvendige var på plads, tilføjer hun.

Skræddersys efter individuelle ønsker

Den model, som Marianne og Johannes hus er bygget efter, kan på samme måde som Scanwos øvrige løsninger tilpasses individuelle behov. Vores filosofi er at tilbyde arkitekttegnede huse til typehuspriser. Husene kan altså indrettes, som man ønsker det, og vores arkitekt er gerne behjælpelig med at matche planløsningen og øvrig arkitektur med den enkelte families ønsker, siger Jens Kahl og tilføjer, at det som selvbygger er betydelig nemmere at opføre et træhus end et murstenshus i samme størrelse.

Byggeprocessen har til fulde indfriet Marianne Brammings forventninger. Projektplanen og budgettet holdt, fordi både Scanwo og vi har været gode til at tilrettelægge arbejdet og har prioriteret at nå hver enkelt milepæl rettidigt. I processen har vi sat stor pris på firmaets arkitekttegninger, fleksibilitet og hurtige service. De ting har været afgørende for, at vi til tiden stod med en førsteklasses villa, som fuldstændigt matcher vores ønsker, slutter hun.

Åbent hus for alle interesserede

Der afholdes åbent hus på adressen Bavnbjergvej 16, Grejs Øst, 7100 Vejle, søndag den 29. september fra kl. 13 til 15. De opsatte skilte viser vej.

Om Scanwo

Scanwo DK A/S er blandt Danmarks førende husleverandører til selv- og medbyggere. Firmaet har mere end 20 års erfaring med at producere og bygge for kunder over hele Europa. Produktprogrammet omfatter både et- og flerplanshuse, fritidshuse samt specialhuse alle skræddersyet til individuelle behov. Virksomheden tilbyder huse i bjælker, med træbeklædning og med murstensfacader. I alle tilfælde er der mulighed for levering på flere forskellige trin. Laveste trin omfatter alene byggesæt med ud- og indvendige materialer, hvor forskellige håndværkerleverancer kan tilkøbes. www.scanwo.dk

Billedmateriale

Foto 1: Ved selv at deltage i byggeriet af deres nye, skræddersyede træhus har Marianne og Johannes Bramming sparet flere hundrede tusinde, som bl.a. er brugt til fuldstændig energioptimering af boligen. http://www.epicent.dk/Pressemateriale/SWO/SWO-A171.JPG

Foto 2: I uge 5 var soklen klar, og 6. februar ankom samlesættet til det nye bjælkehus sammen med Scanwos tømrere. http://www.epicent.dk/Pressemateriale/SWO/SWO-A172.JPG

Foto 3: Med en medbyggerpakke begrænser husfirmaets leverance sig til et byggesæt med materialer samt tømrer- og snedkerarbejde. http://www.epicent.dk/Pressemateriale/SWO/SWO-A173.JPG

Foto 4: Der afholdes åbent hus for alle interesserede på Bavnbjergvej 16 i Grejs Øst søndag den 29. september fra kl. 13 til 15. De opsatte skilte viser vej. http://www.epicent.dk/Pressemateriale/SWO/SWO-A174.JPG

Billederne kan hentes i højtopløselige udgaver fra ovenstående placeringer.