Find vej: Forside » Artikler » Ny facadeisolering vækker opsigt

Ny facadeisolering vækker opsigt

Lagt på Billig-murer.dk den 01-10-2015 af Thomas


Rambøll har i samarbejde med KKS Isolering netop leveret en ny facadeisolering til to boligblokke i Vejle. Kun få projekter i Danmark har til dags dato benyttet sig af denne løsning, der får et helt almindeligt murstensbyggeri til at fremstå intakt. Den nye teglfacade giver nemlig mulighed for at bibeholde bygningens autentiske udseende og kvaliteter.Succesfuld isolering med minimal vedligehold
Det kan være en udfordring at energirenovere ældre murstensejendomme, uden at bygningen mister den patina og variation, som de gamle mursten har. Det har Rambøll løst med en ny isoleringsmetode, der endnu ikke er udbredt i Danmark, men som allerede bliver anvendt i blandt andet Tyskland. Rambøll har i samarbejde med KKS Isolering netop efterisoleret otte opgange i to boligblokke for AAB i Vejle, som var blevet ramt af skimmelsvamp indvendigt. Der skulle foretages en udvendig isolering, men bygherren ønskede at bibeholde det oprindelige udtryk. Løsningen blev derfor murstensskaller, der blev klæbet på den nye isolering. Derved opnåede man et resultat, hvor ejendommen efter endt arbejde nu fremstår som en ganske almindeligt murstensbygning: ”Vi kommer til at se meget mere til denne slags isoleringer fremover, da fordelene ikke er til at overse. Man kan stort set ikke se på facaden, at den er blevet isoleret. Øvrige alternativer ved udvendig isolering er typisk puds på isolering eller beklædning med træ eller plader - overflader, der skal vedligeholdes med større hyppighed end den robuste facademur i tegl”, lyder det fra KKS Isolering, som understreger, at puds og træplader egner sig godt til andre typer facader.

De påførte teglskaller er massive sten, der med sine blot 25 millimeter tykkelse er meget tyndere end traditionelle mursten. Det giver nye arkitektoniske muligheder. Fra AAB lyder det: ” Vi er ovenud positive over det færdige resultat, og meget positivt overraskede over, at man stort set ikke kan se forskel på facaden. Vi forventer at opnå langsigtede og store økonomiske besparelser på byggerierne med den nye isolering. Hos Rambøll er man tilfredse med det færdige resultat, hvor funktionalitet og design går hånd i hånd.