Find vej: Forside » Artikler » Montér din egen skorsten med nyt byggeklodsprincip

Montér din egen skorsten med nyt byggeklodsprincip

Lagt på Billig-murer.dk den 06-11-2015 af Thomas


En manglende skorsten kan ofte være en uoverskuelig hindring, hvis man drømmer om en brændeovn i hjemmet. Men nu behøver du ikke længere være professionel håndværker for at opføre din egen skorsten. Med det nye byggeklodsprincip fra Schiedel kan du hurtigt og billigt montere en sikker og flot skorsten. Det er faktisk som at stable byggeklodser oven på hinanden.Nemt og overskueligt at samle selv

Med en saml-selv skorsten fra Schiedel kan du selv bestemme, hvor skorstenen skal placeres, og hvor høj den skal være. Schiedel forhandler både løsninger til skorstene placeret indendørs med en maksimal frihøjde på 2 meter over taget og til udendørs, fritstående skorstene med en frihøjde over taggennemføringen på mere end 2 meter. Begge skorstene er CE-mærkede, tåler høj temperatur og har en 0-afstand til brændbart materiale. De komplette skorstene er typisk billigere end stålskorstene, og samleprincippet gør projektet meget overskueligt.

Vælg den skorsten, der passer til dig

En enkeltmodulsskorsten monteres typisk inde i huset og er velegnet til brændeovne. Her monterer man ét komplet modul ad gangen med lim imellem. Hvis du vil bygge en skorsten med mursten omkring, er det også muligt. Den komplette modulløsning gør arbejdet nemt, hurtigt og økonomisk overkommeligt.

En dobbeltmodulsskorsten kan bygges som fritstående eller direkte op mod brændbare byggematerialer. Denne løsning er det rette valg, når du har brug for en skorsten, der tåler høje temperaturer, og som skal kunne bruges med mange typer brændsel. Skorstenen har separate inder- og ydermoduler med luftmellemrum, hvilket sikrer mod høje temperaturer på overfladen.

Her finder du en gør-det-selv guide

Husk, at en god og velmonteret skorsten er forudsætningen for, at din brændeovn fungerer, som den skal. Hvis du har brug for yderligere inspiration og gode råd, har byggevarekæden XL-BYG udformet en guide til montering af Schiedels skorstene, så du kan komme sikkert i gang med gør-det-selv projektet. De komplette skorstene fra Schiedel forhandles ligeledes hos XL-BYG kæden.