Find vej: Forside » Artikler » Konferencegæster forkæles med bæredygtighed og godt indeklima

Konferencegæster forkæles med bæredygtighed og godt indeklima

Lagt på Billig-murer.dk den 27-03-2014 af Thomas

Viden- og konferencecentret Green Solution House på Bornholm vil give de fremtidige gæster et indblik i, hvor meget man faktisk kan opnå med bæredygtighed. Det gælder i forhold til miljøbelastning, men bestemt også i forhold til indeklimaet. Netop nu bliver der monteret gulvtæpper, der renser luften for støvpartikler.
Bornholm har søsat et ambitiøst projekt, hvor øen i år 2025 skal være et 100% bæredygtigt og CO2-frit samfund. Som en del af visionen skal viden- og konferencecenteret Green Solution House dels trække flere erhvervsturister til øen og dels fungere som et showroom for bæredygtige løsninger. Bygningerne gennemgår i øjeblikket en omfattende renovering, så hotelværelserne kan stå færdig til det årlige folkemøde i juni. Samtidig bliver der opført nye konferencefaciliteter i tæt symbiose med de eksisterende bygninger og grunden omkring, så Green Solution House også kan huse konferencegæster fra efteråret 2014.

Men renoveringen er en omstændelig proces. Der stilles nemlig store krav til materialerne, som ifølge idékvinde og direktør i Green Solution House Trine Richter ikke alene skal være bæredygtige.

”Det er en forudsætning, at her skal være pænt. Mange bæredygtige produkter er måske godt nok både sunde og miljøvenlige, men ofte er de ikke særlig lækre, eller også fås de kun i ganske få farvevarianter. Jeg vil ikke have, vi bliver det mest bæredygtige - men samtidig det grimmeste - hotel i hele verden, for så kommer det til at gå ud over antallet af gæster,” siger hun.

På jagt efter materialer
Det kan derfor være udfordrende at finde de rigtige materialer til Green Solution House - allerhelst skal produkterne være Cradle to Cradle certificerede, hvilket blandt andet indebærer, at produkterne ikke bare skal være miljøvenlige og giftfrie, men fuldt genanvendelige. Samtidig er der også krav til, at materialerne skal have en gavnlig effekt på enten natur eller mennesker.

Et godt eksempel på et sådan produkt er de gulvtæpper, som netop nu bliver monteret i hele Green Solution House. De miljørigtige tæpper, der bliver produceret af hollandske Desso, har ydermere den fordel, at de reducerer støvpartiklerne i luften.

”Vi har undersøgt, hvad der har størst indflydelse på indeklimaet. Det er ikke så afgørende, om vi bygger i glas, stål, massivtræskonstruktioner eller mursten. Det, der virkelig har betydning for indeklimaet, er faktisk interiøret i bygningerne, altså hvilken gulvbelægning, maling, møbler og stof samt hvilke rengøringsmidler, vi bruger. Derfor er det jo uhyre interessant for os, når Desso kan levere et gulvtæppe, som for det første er Cradle to Cradle certificeret og for det andet oven i købet renser luften. Det kommer jo vores gæster til gode, at vi også kan levere en god luftkvalitet, mens de besøger os,” siger Trine Richter.

Målet er, at Green Solution House skal tiltrække 20.000 erhvervsturister til øen i løbet af det første år, og det stramme fokus på bæredygtighed og godt indeklima skal være løftestang for international opmærksomhed.

Fakta
Projektet indbefatter dels en gennemgående renovering af det tidligere Hotel Ryttergården og dels en ny tilbygning, så Green Solution House kommer til at rumme 92 hotelværelser og konferencefaciliteter til 350 gæster. Det er allerede muligt at booke ophold, møder og konferencer i Green Solution House, se www.greensolutionhouse.dk og følg projektet på facebook.

Denne pressemeddelelse er udsendt af Katalysator Kommunikation ApS på vegne af Desso.