Find vej: Forside » Artikler » Langenæs Kirke i Aarhus nomineret til Den Danske Lyspris 2014

Langenæs Kirke i Aarhus nomineret til Den Danske Lyspris 2014

Lagt på Billig-murer.dk den 09-01-2015 af Thomas

Billedkunstner Elle-Mie Ejdrup Hansen fra Højbjerg og Langenæs Kirken i Aarhus er én af fire nominerede til `Den Danske Lyspris 2014´. Dramatisk kunstlys og stærk sammenhæng med arkitekturen er nogle af begrundelserne. `Den Danske Lyspris´ blev uddelt for første gang i 2008 og uddeles for syvende gang den 22. januar på Københavns Universitet. Blandt årets fire nominerede projekter er billedkunstner Elle-Mie Ejdrup Hansens og Langenæs Kirken i Aarhus’ projekt ”Himlen ind – lyset ned – blikket ud”.

Juryens begrundelse lyder: ”Med konceptet ”Himlen ind – lyset ned – blikket ud” har billedkunstner Elle-Mie Ejdrup Hansen formået at bruge lyset til at folde kirkerummet ud og skabe en stærk sammenhæng mellem Johan Richters arkitektur og de kirkelige handlinger. Den nye udsmykning består af vinduer med gult, malet glas mod syd og vinduer med blåtonet glas mod nord, en lysspalte mellem kor og skib og et 42 m2 sandblæst glasparti. Glaspartiet viser himlen over Langenæs, fotograferet den 2. oktober 2012. Skyerne på himlen er sandblæste, men ellers reflekteres lyset i glaspladen og oplyser kirkerummet på en helt ny måde. Oplevelsen af udsmykningen ændres afhængigt af, hvor højt solen står på himlen og af hvordan vejret er udenfor. Kirkens tidligere belysning er erstattet med LED-lyslinjer, som er sat op i det trappetrinsopbyggede loft. Dertil kommer en belysning i koret, som får strukturen i de rå murstensvægge til at træde tydeligere frem”

`Den Danske Lyspris´ er en hæderspris hvor formålet er, at sætte fokus på godt lys for mennesker. Prisen uddeles af Dansk Center for Lys. I bedømmelsen af projekterne indgår bl.a. anlæggets tekniske kvalitet, funktionalitet, visuelle og æstetiske aspekter og energiforbrug. Ydermere lægges der vægt på nytænkning og kreativitet.

Årets nominerede projekter er: Dramatisk kunstlys i Langenæs Kirke i Aarhus, Sansefødestuer på Nordsjællands Hospital i Hillerød, Arkitektonisk lyskoncept i Novo Nordisk nye domicil i Bagsværd og Energitårnet i Roskilde.

Om projektet:
- Opgavestiller: Langenæs Kirke
- Billedkunstner: Elle-Mie Ejdrup Hansen
- Arkitekt: Graversen og Richter
- Glasudsmykning: Svaneglas, Risskov
- Sandblæsning: Thomas Bluchner
- Glarmester: Per Hebsgaard
- LED-lys: Neonsign