Find vej: Forside » Artikler » Netværksmøde i Hillerød bød på ny viden og spændende samarbejdsmuligheder

Netværksmøde i Hillerød bød på ny viden og spændende samarbejdsmuligheder

Lagt på Billig-murer.dk den 08-06-2016 af Thomas


Netværket SYD og C4 Foreningen afholdt i fællesskab et flot og velorganiseret netværksmøde onsdag d. 1. juni 2016 i C4´s Videnscenter i Hillerød. Dagens oplægsholdere var bygherrer, rådgivere og entreprenører fra blandt andet Hillerød kommune og Hillerød Forsyning, der kom forbi og præsenterede nogle af de mange aktuelle og kommende bygge- og renoveringsprojekter, der finder sted i Nordsjælland.Netværksmødet blev traditionen tro åbnet af direktør i Netværket SYD, Mickey Lund, der sammen med direktør i C4 Foreningen, Erik Helmer Pedersen, bød de knap halvt hundrede fremmødte medlemmer velkommen. Erik Helmer Pedersen kom samtidig med den gode nyhed, at det ikke er sidste gang, at Netværket SYD og C4 Foreningen finder sammen om at lave et fælles netværksmøde.

- Der sker rigtig meget i Nordsjælland. Derfor er det naturligt, at C4 Foreningen og Netværket Syd prøver hinanden af og lader vores medlemmer komme i kontakt med hinanden på kryds og tværs. Jeg tror nemlig på, at kendskab til hinanden frigør social kapital, der i sidste ende bliver omsat til økonomisk kapital. Jeg er desuden meget tryg ved Netværket SYD og kan godt lide den professionelle måde, som de griber deres arrangementer af på, lød det fra en tilfreds og forventningsfuld medarrangør.

Befolkningseksplosion i Hillerød
Dagens første oplægsholder, Hans Brigsted, der er ansvarlig for byudviklingen i Hillerød Kommune, overtog herefter podiet og kunne fortælle, at Hillerød i årene 2016-2016 forventer en befolkningstilvækst på 17 %. Kommunen har derfor udarbejdet en helhedsplan for byudviklingen, der bl.a. omfatter opførelsen af 2000 boliger, en ny S-togs station, nye bygninger til dagligvarebutikker, hoteller, kontorer samt opførelsen af en ny flot multihal.

Travlhed hos Dines Jørgensen & Co
Ole Rasmussen, direktør i det rådgivende ingeniørfirma Dines Jørgensen & Co, var dagens næste oplægsholder. Ole Rasmussen gav et spændende indblik i de mange igangværende og kommende byggesager i Nordsjælland, København og Midt- og Vestsjælland, som firmaet er involveret i. Dines Jørgensen & Co har desuden rammeaftaler med blandt andet Lyngby-Taarbæk Forsyning og Forsyning Helsingør, ligesom firmaet har specialiseret sig i udvikling af en 3D-model til terrænanalyse for f.eks. 100 års regn.

Efter dagens to første oplæg var der en halv times pause, hvor deltagerne fik netværket på kryds og tværs og fik sig en god snak med oplægsholderne.

Unik ny forsyningsenhed under ét tag
Efter pausen præsenterede Preben Boock fra Hillerød Forsyningsselskab planerne for at samle alle forsyningsenheder i Hillerød på ét sted, nemlig på en 50 HA stor grund, der i fremtiden vil blive kendt som Solrødgård. Solrødgård kommer til bestå af et renseanlæg, en moderne genbrugsplads, varmeværk, et nyt hovedkontor samt et klima & Miljøcenter, hvor der vil være fri adgang for offentligheden. Den nye forsyningsstation skal efter planen stå klar i 2018.

Ressourcekortlægning er fremtiden
Allan Kastrup, leder i miljøafdelingen i firmaet DJ Miljø og Geoteknik, var inviteret som næstsidste oplægsholder til at komme og fortælle, hvordan firmaet arbejder med genbrug og genanvendelse. Ressourcekortlægning er fremtiden og det nye buzzword inden for byggebranchen, og flere og flere bygherrer indtænker, hvordan man kan genanvende materialer som cement og mursten fra f.eks. bygninger, der skal rives ned, forklarede Allan Kastrup.

Skou Gruppen i vækst søger samarbejdspartnere
Martin Skou, direktør i Skou Gruppen, der udfører fag-, hoved- og totalentrepriser, afsluttede oplægsrunden med at fortælle, at firmaet har rivende travlt og gennem de sidste fire år har haft en betydelig økonomisk vækst og fremgang. Martin Skou gennemgik herefter nogle af de mange bygge- og anlægsprojekter, som ligger på Skou Gruppens bord. Skou Gruppen leder efter samarbejdspartnere, så Martin Skou opfordrede deltagerne til henvende sig, hvis man havde faglige ekspertiser inden for jord, kloak, beton samt murer, tømrer, EL, VVS, Ventilation, smede eller gulvslibning.

Speed dating og gourmet oplevelse
Efter sidste oplægsrunde fik de fremmødte medlemmer igen mulighed for at talt med hinanden og med dagens talere samtidig med, at der blev nydt en yderst lækker og velsmagende tapas fra Coqéns Gourmet, der med stor fornøjelse blev skyllet ned med vin, øl og vand i den varme sommerhede.